Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava SWAP-spací výprava

article preview

Skautka je prospěšná a pomáhá jiným. Tuto větičku najdeme ve skautském zákoně na třetím místě. A protože se snažíme dodržovat tento bod zákona, pomáhaly jsme na dobročiné akci SWAP. Je to taková akce, kam přineseš věci, které už nepotřebuješ a někdo jiný si je odnese, protože je potřebuje. Můžeme to také nazvat výměnný obchod.

To bychom ale nebyly my, abychom si výpravu nějak neobzvláštnily. V pátek, po přípravách jsme se vydaly na procházku po Březových Horách. Tajemná zákoutí a místečka se dají po té naší Příbrami najít. Nebo třeba k čemu sloužily dvě tyče/trubky....?

Večer jsme si ještě zablbnuly, sluply vajíčka a šly spát. Ráno jsme se shodly, že se nám spalo všem špatně....

Snídaně nás dostala do pohody a dobré nálady.

Během samotné akce moc dětí nepřišlo, ale i tak jsme vyráběly, kreslily a zkoušely pokusy.

K obědu nám Pizzařství připravilo a dovezlo výborné pizzy. S plnými pupky se nám už nic dělat nechtělo a tak jsme blbly, seděly, ležely a tak různě povídaly.

Po ukončení celé akce jsme v klubovně zůstaly a zahrály si dvě hry, ale únava byla silnější, tak Žába hry ukončila a zalezly jsme zpět do klubovny, kde si některé z nás plnily stezku. Člověk by neřekl, jak náročné je poskládat Tangram, umotat turbánek nebo ošetřit zranění.

Po vyjedení všeho co se dalo, jsme se vydaly domů.

20230617_113727.jpg