Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční výprava Skalice

Pojď s námi oslavit vánoce po skautsku :-)

Vánoční výprava

Výprava začala trošku komplikovaně, protože každý jsme již měli plno plánů a také práce, takže jsme přijížděli postupně i v pátek i v sobotu, ale nakonec nás bylo u štědrovečerního stolu opravdu hodně :-) Ale nepředbíhejme... v pátek jsme hrály hry, které jsem si přivezly (no nejvíc dostihy a sázky :-), před spaním jsme si vymýšleli vlastní pohádku a byla to fakt sranda, protože jsme vymyslely takovou zamotanici, ve které by se nikdo nevyznal :-D v sobotu dopoledne jsme museli zahránit Ježíška a to tak, že jsme podle mapy měly najít Ježíšky z cizích zemí, čímž jsme měly zničit konkurenci. To se nám moc nepovedlo, úplně jsme se zamotaly v mapě a našly jen jednoho :-(. Bály jsme se tedy, aby ten náš Ježíšek vůbec přišel.. Po návratu už na nás čekal oběd a musely jsme si ještě připravit večeři a taky ozdobit stromeček. Dělaly jsme řízky i salát, což se nám moc povedlo, MŃAM :-). Pak jsme šly do lesa na jmelí a po návratu už zbývalo jen připravit stůl a obléknout se k večeři. Po večeři přišly dárečky - takže Ježíšek přeci jen přišel :-) a Žába měla připravené speciální překvapení, staré fotky a taky film, který natáčely holky kdysi dávno na táboře. To byla fakt sranda :-).

V neděli jsme se pokusily najít zbytek cizích Ježíšků a povedlo se :-) věřili byste, že třeba v Itálii nosí dárky taková čarodejnice Befana?! Pak zbývalo už jen uklidit, sbalit a kdo to stihl včas, mohl si i něco vyrobit :-).

Přejeme krásné svátky vánoční a těšíme se příště!

 

 

stromecek.jpg

 

Co nás čeká? Pojedeme na Skalici, kde se ubytujeme v krásném domě u Aničky J, budeme hrát deskové hry (nebo upečeme perníčky?? J), v sobotu si uděláme skautské vánoce. Ozdobíme stromeček, uděláme salát, nakrmíme zvířátka, dáme si dárečky… A v neděli? Půjdeme se podívat, kde se natáčeli legendární Chalupáři, možná si ještě něco vyrobíme a pak už hurá domů J.

Co sebou? Teplé oblečení do lesa, pevnou obuv, ČEPICI!, karimatku, spacák, oblíbenou deskovou hru, oddílové tričko, kroj, skautský šátek, trochu cukroví, dárečky a 300Kč.

 

21. prosince 2014 

Sraz: pátek 16:45 na autobusovém nádraží v Příbrami

Návrat: neděle 18:40 tamtéž

 

Svou účast potvrď nejpozději 18.12.2014 sms, či mailem Pétě.

 

 

 

Vanovapet@skaut.cz

www.gingopribram.estranky.cz

775 298 222