Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střediskový sraz 10.-12.10.2014

Chceš zažít pořádný adrenalin? Víš kdo je to partizán? A máš dost odvahy na to jim pomáhat? Pak je tu akce přesně pro tebe!

Střediskový sraz

 

O uplynulém víkendu proběhl v Příbrami střediskový sraz skautů a skautek z 1. Střediska Hiawatha Příbram. Některé oddíly přijely na celý víkend, některé jen v sobotu, kdy byla pro všechny připravena velká partizánská hra. Při takové hře si účastníci vyzkoušeli, jaké by to bylo pomáhat odbojové skupině, starat se o partyzána, shánět jídlo, zbraně a zároveň se vyhnout tajné policii. O tom, že se jedná o velmi těžký úkol, se přesvědčili všichni hráči, kteří si s ním však hravě poradili. Všechny skupiny zvládly partyzána ukrýt, vydělat si peníze, za které mu pak pořídili jídlo či zbraně, odpověděli na všechny nepříjemné dotazy či zvládli prohlídky tajné policie. V neděli nás pak navštívil pan řezbář. Každý si odnesl nejen zážitek, znalosti jak pracovat se dřevem, ale také vlastí výrobky z něj. Za tento program patří velký dík panu Radimovi K., který jej zajistil. Moc děkujeme také firmám KDS Sedlčany a Potraviny Bedřich s.r.o. Dobříš za sponzorské dary, Gymnáziu Příbram za poskytnutí zázemí a také kuchařkám z Oblastní nemocnice v Příbrami za výtečný oběd. Střediskový sraz byl velmi úspěšný, každý si odnesl plno zážitků. Sešlo se zde 150 skautů a skautek, kteří se již teď těší na další ročník.
 
PS: tento článek možná naleznete v dalším čísle Periskopu :-)

 

 

 

 

Sraz: pátek 18:00 u gymnázia v Příbrami

Konec: neděle 14:00 tamtéž

 

Sebou: spacák, karimatku, ešus nebo misku, hrnek, lžíci, přezůvky, teplé oblečení do přírody, pevné boty, pláštěnku, přezůvky, hygienické potřeby, šátek (neskautský), oddílové tričko, kroj, šátek (skautský :-)), KPZ, pití, jídlo na víkend.

 

A na co se můžeš těšit? Na pátek, ale hlavně na sobotu jsou připraveny velké hry, plné dobrodružství, zapeklitých úkolů, pastí a lstí :-). Pokud máš pro strach uděláno a jen tak nic tě nedostane, tato výprava je přesně pro tebe!

 

Nezapomeň svou účast potvrdit co nejdříve :-)